У Градској луци Шквер очекују добру сезону – Регата Тера да маре до Портоновог

Послије двије тешке године у Градској луци је почела наутичка сезона, а константни доласци пловила и успостављање нових сарадњи најављују успјешну наутичку сезону.

Према ријечима директора Божа Укропине у луку поново упловљавају турски гулети, а пристижу и излетнички бродови.


-Имамо доласке турских гулета два пута седмично. Надамо се сарадњи и са ДМ Јахтингом који такође има у закупу турске гулете које очекујемо код нас. Пар великих туристичких бродова из Будве и Тивта нам долази и све то говори да би ова сезона могла да да буде добра, казао је Укропина.

Божо Укропина

У луци биљеже и све више пловила у чартеру.

-Дубровачка флотила је њихов заступник за ово подручје Медитерана. Тренутно су два њихова пловила у градској луци , тако да нам то све говори да би ове године могли да забиљежимо више пловила у чартеру, казао је Укропина.

Доброј наутичкој сезони у прилог иде и обнављање регате Тера да маре чије је крајње одредиште је у Кумбору.

-Регата Тера да маре стартује 26. маја и крајње одредиште је марина Портонови. Биће неколико дана, а планирана је и мања регата око Перашких острва и Тиватског залива. Очекујемо да нека од тих пловила стигну до Градске луке. То су Италијани и они су увијек радо виђени гости и воле да буду код нас без обзира што Градска лука није домаћин регате, казао је Укропина.

У Градску луку Шквер током 2019. године у просјеку је долазило седам до девет већих туристичких пловила дневно, са 1 800 туриста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here