У ЦГ СТИГЛЕ СИНОФАРМ ВАКЦИНЕ

Данас је у Црну Гору стигао контигент од 30.000 доза вакцине кинеске компаније ”Синофарм”. У име Владе Црне Горе донацију су у ЗУ Апотеке Црне Горе „Монтефарм“ примили министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић, савјетник за вањску политику предсједника Владе Срећко Црногорац, савјетница предсједника Владе и руководитељка Службе за односе с јавношћу Андријана Ђордан и генерални директор Директората за дигитално здравље у Министарству здравља Александар Секулић, док је представник донатора био изванредни и опуномоћени амбасадор НР Кине у Црној Гори Лиу Ђин.
Упућујући велику захвалност народу Кине и задовољство што су данас кинеске вакцине Синофарм из донације НР Кине стигле у Црну Гору, министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић је изразила очекивање и наду да ће оваквих сусрета у будућности бити још и позвала све грађане да се одазову вакцинацији.

  • Вјерујем да ће број вакцинисаних бити онакав какав очекујемо. Користим још једном ову прилику да апелујем на грађане да се вакцинишу, али и придржавају свих мјера, јер процес имунизације захтијева одређено вријеме дјеловања. Сходно томе, молим још једном грађане да све епидемиолошке мјере поштују у циљу заштите сопственог и здравља свих грађана Црне Горе, поручила је министарка Боровинић Бојовић.Она је још једном исказала велику захвалност и радост због доласка кинеских вакцина у нашу државу.
  • -Ово је још један доказ пријатељских односа и велике солидарности између наше двије државе, зато желим да се у име комплетне Владе, премијера и у име Министарства здравља и своје лично име још једном захвалим Народној Републици Кини, предсједнику државе, њиховим грађанима, његовој екселеницији, казала је министарка здравља.
    Изванредни и опуномоћени амбасадор НР Кине у Црној Гори Лиу Ђин изразио је задовољство што сведочи доласку 30 хиљада доза кинсеких вакцина, које је његова земља донирала Црној Гори.
  • -Црна Гора је међу првим земљама у Европи која је примила донацију вакцина из Кине, што симболизује пријатељство и добре жеље кинеског народа према Црној Гори. Данашња донација управо показује традиционално пријатељство двије државе, да смо добри партнери и дугорочно се обострано разумијемо, поштујемо и помажемо, нарочито од почетка пандемије ЦОВИД-19. Вјерујемо да ће кинеска вакцина помоћи Црној Гори да што прије побиједи у борби против пандемије и што прије заједно отворимо ново поглавље свог живота и рада, поручио је кинески амабасадор, наглашавајући да су кинеска и црногорска влада, договориле набавку потребних количина кинеских вакцина за нашу земљу.

До сада је Црну Гору стигло 2.000 руских вакцина, као донација Србије, док је још 5.000 доза набављено из Русије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here