Тврђаве у Херцег Новом биљеже солидну посјету

Посјета херцегновским тврђавама од априла до јула је скоро дупло боља него у истом периоду прошле године, док је остварено око 90% обилазака забиљежених у рекордној 2019. години.

Како је за РТХН казала Биљана Белушевић, у априлу и мају тврђаве је посјетио већи број гостију него током сезоне, али у Херцег фесту су оптимистични када је ријеч о наставку.

Биљана Белушевић, ЈУК Херцег фест

– Чека нас август, који је увијек пун туриста и посјета, па се надамо да ћемо можда бити и бољи него те 2019. године. Канли кула је посјећенија, јер је атрактивнији симбол нашег града, како због историјата, тако и због амфитеатра, тако да она увијек предњачи, али с обзиром да смо отворили доња врата ове године на тврђави Форте Маре, она не каска пуно за Канли кулом – наводи она.

Пењање степеништем кроз Форте Маре, како истиче Белушевић, пружа посјетиоцима посебан доживљај грађења тврђаве и града са тог мјеста, али доња врата нису једина новина ове године. Херцег фест је у подножју Форте Мареа отворио и сувенирницу.

– Много нам значи што је на тој позицији, јер одатле је поникао град. То је била иницијатива предсједника Општине Стевана Катића и директорица ЈУК Херцег фест Татјане Атељевић. Идеја се исплатила, људи су задовољни. Не само да се туристи и наши ту могу информисати о граду и тврђавама, већ могу купити и улазнице за предстојеће програме – информисала је Белушевић.

Тврђаве су за посјете отворене сваким даном од 9 до 21, с тим што су доња врата Форте Мареа отвoрена до 19 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here