ТУРСАБ: ЦРНА ГОРА АТРАКТИВНА ТУРИСТИЧКА ДЕСТИНАЦИЈА

Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са Удружењем туристичких агенција Турске (ТУРСАБ) организовала је вебинар (webinar) за више од шездесет представника најзначајнијих турских туроператора и агенција, саопштено је из НТО.

Вебинар су отворили амбасадорка Републике Турске у Црној Гори Сонгул Озан, која је у свом уводном излагању представила Црну Гору као земљу са невјероватном природом и том приликом позвала све присутне учеснике из Турске да је посјете.

Амбасадор Црне Горе у Турској, Периша Кастратовић је током обраћања истакао да је Република Турска један од најважнијих инвеститора у Црној Гори, те да турски привредници показују све веће интересовање за нове инвестиције у нашу земљу, коју виде као атрактивну туристичку дестинацију. Важност турског тржишта, како је рекао амбасадор Кастратовић, показује управо организација овог догађаја и истовремена посјета министра економског развоја Јакова Милатовића Турској.

Учесницима вебинара испред Удружења туристичких агенција Турске (ТУРСАБ) обратила се чланица Извршног одбора, Nalan Yeşilyur, а након тога представљена је туристичка понуда дестинације кроз презентацију Националне туристичке организације Црне Горе.

Прилику да представницима турских агенција и туроператора представе своју понуду, имали су и Скијалишта Црне Горе, национална авио компанија Ер Монтенегро, као и локалне туристичке организације Бара, Улциња, Будве, Тивта, Котора, Херцег Новог, Колашина и Жабљака.

У циљу што ефективнијег представљања дестинације у Турској, НТОЦГ већ почетком новембра планира организацију студијске посјете заинтересованих турских агенција и туроператора.

Фото: НТОЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here