Туроператори из Скандинавије у посјети Херцег Новом и Црној Гори

Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са Локалним туристичким организацијама и туристичком привредом Црне Горе домаћин је представницима седам туроператора из Скандинавије, који ће до 22. јуна боравити у студијској посјети нашој земљи.

Како је саопштено из ТО Херцег Нови, ријеч је о представницима седам туроператора из Данске, Шведске, Норвешке и Финске, специјализованих за различите видове туризма, попут културног, активног, луксузног и здравственог, али и оних чији фокус понуде је на гастрономији: Mandala Travel, Aventura, Mr Travel, Select Travel, Vardlens resor, Reisebyraaet, Profil Rejser.

Имајући у виду све веће интересовање туриста овог тржишта за различите сегменте туристичке понуде наше земље, направљен је изузетно богат програм посјете. Туроператори из Скандинавије посјетили су Бококоторски залив, националне паркове Биоградска гора, Скадарско језеро и Дурмитор, као и Стари Бар и Вирпазар. Имали су прилику да уживају у гастро и винској понуди Црне Горе, као и гостопримству домаћина, обилазећи Херцег Нови, Котор, Тивта, Будву, Бар, Улцињ, Подгорицу и Његуше.

Током боравка у Херцег Новом обишли су Стари град, тврђаве Канли Кулу и Форте Маре, као и хотел и марину компаније Лазуре.

Туроператор из Финске, Мика Итаваара Јаакко истиче да је досадашња посјета била врло интересантна, те да ће до краја покушати да виде што више.

– До сада нисам био упознат са вашом земљом, али смо успјели да посјетимо историјска мјеста и пејзаже који су спектакуларни. Наш туроператор организује активне одморе. Ту спадају пјешачке и бициклистичке туре које волимо да комбинујемо са разним посјетама. Сматрам да сте идеална дестинација. Сјајно вријеме, чисто море, укусна храна и вино, то је оно што наши клијенти траже. Нисте далека дестинација. Од нас вас дијели само три сата лета. Увијек је узбудљиво када пронађемо овакву врсту дестинације – рекао је он.

Хеиди Андреасен из Данске открива да није први пут у Црној Гори.

– На овом путовању, одушевила сам се Бококоторским заливом. Прокоментарисала сам са колегама да има изузетно лијепих мјеста. Имате толико тога да понудите. Такође, данас сам имала прилику да у кратком року упознам велики број људи и остварим разне контакте – навела је она.

У хотелу групације „Casa del Mare”, Castellastva у Петровцу, уприличена је и пословна радионица током које је туроператорима из Скандинавије представљена туристичку понуда Црне Горе. Учествовало је око 50 представника црногорске привреде, међу којима су престижни хотели, туристичке агенције, национална авио компанија „Air Montenegro” и локалне туристичке организације.

– Утисци су заиста веома позитивни. Драго ми је да видим агента са нових тржишта. Изузетно ми је драго да су искусили Црну Гору, те да су се поред свих природних љепота које су имали прилику да виде, упознали се и са нашом понудом –  поручила је Милена Милић испред хотелске групације „Casa del Mare”.

Студијска посјета је реализована уз подршку стратешког партнера Будванска Ривијера, локалних туристичких организација Херцег Новог, Котора, Тивта, Бара, Будве, Цетиња, Подгорице и Колашина, те хотела Хилтон, Бианка, Риџент Порто Монтенегро и Буе Котор Беј, Оnе&Оnly Портонови, Лазуре, као и ресторана Стара Чаршија и компаније „13. Јул Плантаже”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here