Туристичка организација почела анкетирање туриста

Туристичка организација Херцег Нови почела је анкетирање туриста, а ове године новина је могућност  попуњавање анкете онлајн, али и нова ставка „Да ли сте знали“.

Анкетирање туриста важан је сегмент за креирање планских и стратешких докумената, али и показатељ задовољства различитих елемената понуде, казао је Милош Ковачевић из Туристичке организације Херцег Нови.

-Резултати анкете нам говоре о предностима, али и стварима које би требало да коригујемо. Анкета може да се попуни и онлајн и намјењена је туристима који нису  стекли одређени увид о квалитету различитих елемената понуде. Онлајн анкета намијењена је и туристима који у одређеном моменту нису у могућности да је попуне. Том приликом  даје им се флајер са QR кодом чијем скенирањем сe повезујu на сајт и попуњавање анкете, објаснио је Ковачевић.

Уведена је и нова категорија „Да ли сте знали“ којом како додаје Ковачевић, желе да открију колико су туристи упознати са понудом активног туризма у Херцег Новом.

-Тиме желимо да нашу дестинацију  додатно разрадимо. Ту су питања да ли сте чули за Авантуристички парк, да ли сте знали да у новском залеђу има више од 100 километара мапираних стаза, да ли знате да постоји богата понуда ронилачког туризма… Туристе тако дјелимично упознајемо са аспектима наше понуде, али и сазнајемо колико желе да се баве активним туризмом у нашој дестинацији, објашњава Ковачевић.

Са хотелом Лазуре, Туристичка организација је припремила и награду игру за све туристе који приликом анкетирања оставе маил адресу. Извлачење ће бити крајем септембра или почетком октобра, а награда је викенд за двоје у априлу у хотелу Лазуре.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here