Туристичка организација Херцег Нови учествоваће на Београдском сајму

Београдски сајам, архива

Општина и Туристичка организација Херцег Нови, као домаћини 55. Празника мимозе, угостили су првог викенда цвјетне манифестације, бројне званице из региона. Са представницима града Бијељине и послаником у Народној Скупштини Републике Српске договорено је проширење сарадње.

Ријеч је о важном емитивном тржишту за Херцег Нови. Поред учешћа на Сајму туризма организоваће током прољећа и промо дане у Бијељини, казала је за РТХН, директорица градске Туристичке организације Миља Виторовић:

Миља Виторовић

– Бијељина је веома значајно и вриједно тржиште. То су наши гости током љетње и зимске сезоне, такође, традиционално на мимози. Намјера је да током прољећа са Сајмом туризма вежемо промо дане у Бијељини и касније у мају представимо посебну понуду, како би што боље и више приближили оно што наш град нуди. Једнако је важно наново анимирати сталне госте, као и привучи госте са нових тржишта. Већ смо у начелу договорили, како би требало да изгледају ти промо дани. Током љета имамо све генерације туриста, када је у питању Република Српска нарочито Бијељина, која се у 80 одсто случајева опредјељује за Херцег Нови, у односу на друге црногорске градове, оцјењује Виторовић.

Она наводи да ће на сајмовима туризма и промо данима приближити програме, који се дешавају током љета, као што је Family fun festival, а доминатно су намијењени дјеци.

– Такође, упознаћемо их са нашом новом апликацијом Herceg Novi Events, која тек треба да заживи. Апликација се може скинути на мобилни телефон, тако да могу да се прате све манифестације у граду, које организује Туристичка организација, Херцег фест и Општина Херцег Нови.

У туристичким промотивним кампањама нема предаха. Годину су почели са караваном Празника мимозе и учешћем на многим европским сајмовима:

– Крећу сајмови по региону. Сутра почиње 45. Међународни сајам туризма на Београдском сајму. Сајам у Београду, генерално тржиште Србије и Републике Српске су за нас најзначајнији. На њима се требамо да представимо као добри домаћини. Прошле године смо направили крупан корак напријед, када је Београд у питању са засебним штандом. Ове године смо закупили 70 квадрата и водимо представнике привреде, са нама ће бити и хотелијери. То је сегмент који је недостајао, тако да ће моћи на најбољи начин да представе сопствену понуду, а ми смо ту да представимо град и све оно што радимо. Београдски сајам је мјесто пријатељских окупљања и јачања веза са свим институцијама, објашњава Виторовић.

Туристичка организација Херцег Нови представиће се почетком марта и на Бањалучком сајму туризма.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here