Тротинијада и програм креативних активности малишана ЈПУ „Наша радост“ у суботу

Прва Тротинијада у Игалу / архива

У Јавној предшколској установи „Наша радост“, малишани се спремају за манифестацију која је изазвала велико интересовање. Ријеч је о II Тротинијади, у оквиру програма у сусрет Дану ослобођења Херцег Новог.

Програм за дјецу – Тротинијада, ЈПУ „Наша радост“, биће одржан на шеталишту у близини Титове виле у Игалу, у суботу, 14. октобра, са почетком у 10:00 часова.

Према ријечима директорице ЈПУ „Наша Радост“ Тамаре Живановић, задовољство је што су успјели да Тротинијада, која поред такмичарског има и едукативан карактер, постане и званично дио програма поводом Дана града:

Тамара Живановић

– У сарадњи са Општином Херцег Нови и Туристичком организацијом ове године се одржава II Тротинијада, за најмлађе у граду. Могу да кажем да овај град, а затим и остале најбитније институције у њему, заиста, воде рачуна о нашим најмлађим суграђанима. Прошле године је била идеја да буде Игало. Остајемо при томе и ове године, тако да ћемо искористити наше уређено шеталиште испод Титове виле. Програм ће бити одржан у суботу, од 10:00 до 12:00 часова, напомиње Живановић.

У оквиру програма малишани ће се бавити различитим активностима:

– Планирано је исцртавање лица, а имаћемо и различите радионице цртања, играње са коцкицама и друге активности. Водитељка програма ће бити Жељка Чепић. Очекујемо да се одазове велики број дјеце, што из вртића, а имаћемо госте из Барског вртића. Надамо се да ће сви бити задовољни, очекује Живановић.

У ЈПУ „Наша радост“ су осмислили концепт забаве, кретивних активности и спортски догађај који је важан сегмент рада са дјецом:

– Физичке активности су веома важне за развој, прије свега, когнитивних сфера наших малишана. Сама идеја Тротинијаде, је покренута у оквиру пројеката центара изврсности, прошле године. Наша колегиница, Александра Симовић, је идејни творац тротинијаде, као једне битне манифестације, која нас усмјерава у том правцу, да је покрет и физичка активност, заиста нешто веома важно у развоју дјеце у томе узрасту, указује Живановић.

Она истиче да су мјере безбједности нешто што је јако важно, како би се дјеца укључила у ове занимљиве и корисне активности:

– Неопходно је да им укажемо на мјере безбједности приликом вожње малих тротинета, да су им потребне кациге и штитници. Сви су добродошли, никог нећемо одбити, чак и ако неко од њих не буде имао тротинет. Ми смо прошле године имали родитеље, који су као донацију, остављали своје тротинете у вртићу, тако да за сваког имамо опрему припремљену и ко год буде желио да се придружи, увијек је добродошао, позвала је Живановић.

На Тротинијаду, до сада је пријављено око 450 малишана, а очекују да ће их бити и преко 500 на самој манифестацији.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here