Пораз који позива на опрез, у питање доведен пласман у други круг

Одбојкашице Херцег Новог поражене су у Загребу у првом колу квалифилација Лиге шампона од Младости резултатом 3-0, по сетовима 25-17, 25-17, 25-19.

Не брине толико пораз, колико лоша игра шампионки Црне Горе. Екипа Херцег Новог никада до сада није одиграле лошији меч. Да ли је важност сусрета паралисао игру изабраница Милорада Крунића, то тек треба да се утврди, али времена за дубљу анализу нема, јер већ у петак слиједи меч против шампиона БИХ Гацка.

Код Херцег Новог, Велтман је освојила 11 поена Вуковић 6, Чобаненко 5, док су Василева и Балаи уписале по 4. Код Загреба 17 је уписала Михаљевић а 13 Габрић.

По нашем мишљењу Младост је, лакше од очекиваног, дошла до важне побједе у борби за пласман у другу рунду.

-Ова је утакмица могла да оде у другом смијеру. Ми смо отворили агресивно и држали смо ту агресивност до ктаја. Херцег Нови је одлична екипа, која гаји високе амбиције, рекао је након сусрета тренер Младости Мијодраг Стојаковић.

Оно чега су се у табору Херцег Новог иприбојавали, обистинило се. Уиграност екипе, још увијек није на задовољавајућем нивоу.

-У више наврата сам рекао дјевојкама да се ради о одличној екипи и да морамо да будемо опрезни. Екипа Младости је иако млада, изузетно уиграна. Дуги низ година ове дјевојке играју заједно. Ми смо одиграли много лоше. Уколико овако будемо играли у наставку турнира, нећемо освојити сет, а не остварити пласман у други круг, јасан је Милорад Крунић.

Други сусрет на турниру играчице Херцег Новог играју у петак од 17 часова против шампиона БИХ Гацка, који је у другом данашњем сусрету поражен од Астетик Аво из Белгије резултатом 3-0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here