ТРИ ФИРМЕ НА ТЕНДЕРУ ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТА САНАЦИЈЕ ЗАДУЖБИНЕ У СРБИНИ

Тендер Управе јавних радова за израду идејног рјешења за реконструкцију зграде бивше Српске поморске закладне школе у Србини, задужбине Бошковић-Ђуровић-Лакетић је завршен, а ускоро би требало да буде познат и извођач. На јавни позив јавиле су се три фирме, а финансирање овог пројекта ушло је у предлог државног буџета за наредну годину, у висини од 1,8 милиона еура.

Према ријечима предсједника Општине Стевана Катића, рјешавање овог проблема покренуто је са мртве тачке након 40 година.

– Однос какав смо имали према задужбинама у Херцег Новом био је поражавајући, због чега смо и сматрали да имамо посебну обавезу да све те објекте обновимо, посебно задужбине које су људи остављали Херцег Новом, односно свом граду. Међутим, након оних година када је то одузимано, али и од земљотреса 1979. године тај и објекат задужбине Мусић у  Старом граду стоје запуштено и драго ми је што смо пуно активности уложили у претходном периоду да се један и други објекат на неки начин искористе и валоризују – наводи он.

Катић информише да је започета израда пројектне документације на основу Урбанистичко-техничких услова за санацију задужбине Мусић, а у наредних двије седмице биће познато ко ће радити на изради пројектне документације за задужбину у Србини.

– Заједнички смо усаглашавали пројектни задатак са Министарством просвјете, Агенцијом за изградњу и развог и Управом за јавне радове, тако да то може бити вишенамјенски објекат у фази главног пројекта, за потребе основне или средње школе, да се ту поставе канцеларије за задужбину Дуковић, која такође функционише, да се уреди спортско игралиште и да се објекту врати намјена – казао је Катић.

Он открива да је најближе рјешење да ту буде одјељење поморске школе у оквиру СМШ „Иван Горан Ковачић“, с обзиром да је ту некад била Српска закладна поморска школа. Тиме би се растеретило око 250 ђака који похађају поморску школу у Котору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here