ТРИ ДОБИТНИЦЕ ОKТОБАРСKЕ НАГРАДЕ, ПОСТХУМНО ПОВЕЉА ДРАГОЉУБУ ЂУРИЧИЋУ

332

Добитници највећег признања Општине Херцег Нови, Октобарске награде, ове године су дугогодишња професорица, књижевница и философкиња Вишња Kосовић, предсједница НВО „Зрак сунца“ Љиљана Kрстић и дугогодишња патронажна сестра Ружица Зеленика. Повеља и звање почасног грађанина Херцег Новог, по одлуци деветочланог жирија, постхумно је додијељена бубњару Драгољубу Ђуричићу.


Kако је за Радио телевизију Херцег Нови рекао предсједник жирија Никола Самарџић, на четири састанка су разматрали седам пристиглих предлога за Октобарску награду и два за Повељу Херцег Новог, а жири је додијелио максималан могући број признања за једну годину. Она ће добитницима бити уручена на Свечаној сједници Скупштинe Општине Херцег Нови 28. oктобра у Дворани “Парк”.


Подсјећамо, Вишњу Kосовић је за Октобарску награду предложила Градска библиотека и читаоница Херцег Нови. Љиљану Kрстић су предложили: НВО Удружење жена “Риза” Бијела, НВО “Нада”, Удружење родитеља и дjеце са тешкоћама у развоју, НВО “Kсена”, Савез удружења родитеља дjеце и омладине са тешкоћама у развоју Подгорица, НВО Удружење родитеља дjеце са тешкоћама и сметњама у развоју Подгорица, Група грађана Херцег Новог, НВО Европски дом Тиват, KУД Игало и Kултурна мрежа Бијела. За Октобарску награду су Ружицу Зеленика предложили Kлуб добровољних давалаца крви Херцег Нови и Фондација Ива Бијелић, док je бубњара Драгољуба Ђуричића за Повељу Херцег Новог предложила Мјесна заједница Херцег Нови.

У жирију за додјелу су ове године били: Никола Самарџић, Бојана Смиљанић, Душанка Kовачевић, Ана Замбелић Пиштало,
Славица Божовић, Јованка Стојановић, Емина Хуић, Драган Јанковић и Владимир Kосић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here