Трећи уписни рок на факултетима УЦГ

Расписан је трећи конкурс за упис студената у прву годину основних студија Универзитета Црне Горе, за студијску 2022/23. годину, а на располагању су 784 слободна мјеста.

Од факултета УЦГ у Боки преостало је 110 слободних мјеста само на Поморском факултету, док су сва мјеста попуњена на Факултету за туризам и студијском програму за примјенјену физиотерапију у Игалу.

Мјеста има и на сљедећим организационим јединицама УЦГ: Биотехнички факултет 78, Електротехнички факултет 27, Факултет драмских умјетности 30, Факултет ликовних умјетности 8, Факултет за спорт и физичко васпитање 48, Филолошки факултет 167, Филозофски факултет 50, Грађевински факултет 29, Машински факултет 110, Металуршко-технолошки факултет 46, Музичка академија 17, Природно-математички факултет 64.

Универзитет и у III року, организује eлектронско пријављивање на конкурс. Уколико пријаву није могуће тако поднијети, кандидати подносе пријаву непосредно, преко студентске службе факултета или академије.

Пријава на конкурс се подноси 2. септембра до 16 часова, када ће систем за електронску пријаву бити затворен.

Тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нису имали екстерни матурски односно стручни испит полажу се 5. септембра. Распоред термина полагања предмета биће истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Пријемни испити за факултете и академије који су додатни услови за упис, полажу се према распореду који ће бити истакнути на интернет страницама организационих јединица, од 6. до 7. септембра.

Упис кандидата и издавање увјерења биће обављено закључно са 9. септембром, према распореду организационих јединица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here