Трајект „Рука правде“ сутра у Црној Гори, ускоро и на линији Каменари – Лепетане

Фото: Морско добро

Трајект „Рука правде“, који је испловио из луке Пиреј у суботу 17. јуна упловиће у Црну Гору у току сјутрашњег дана, саопштено је из Морског добра.

Прије испловљавања из грчке луке Пиреј, трајект „Рука правде“ је стекао државну припадност Црне Горе.

-Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе настоји да се у што краћем року испуне све остале законске формалности, како би се брод могао што прије ставити у оперативну употребу на трајектној линији Каменари-Лепетане.

У односу на наводе појединих медија „да ће ово бити трговачки брод у Црној Гори са погоном који чине мотори јужнокорејског произвођача Досана за који код нас нема овлашћеног сервиса нити дистрибутера резервних дјелова“, Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе истиче да је имало у виду да прије испоруке брода обезбиједи несметану набавку резервних дјелова и сервис погонских мотора.

Демантују да трајект не одговара линији Каменари-Лепетане.

-Трајект „Рука правде“ представља дугорочну инвестицију и биће идеалан и за увођење нових линија које планирамо. Брод представља сасвим другу врсту понуде како са аспекта сигурности, тако и са аспекта комфора путника. Сматрамо великим успјехом што смо у овако ограниченом временском периоду успјели прије свега да идентификујемо одговарајући брод, а осим тога да обезбиједимо да је брод купљен слободан од било каквих правних терета и сл. Бродом управља црногорска посада и овим путем им честитамо на добро одрађеном послу и желимо им мирно море до упловљавања у прву црногорску луку, саопштили су из предузећа из Будве.

Захваљујују Амбасади Црне Горе у Грчкој на брзом поступању и великој административној помоћи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here