Традиционална  ЕСТ 105 регата затворила мајска дешавања у Портоновом

Туристичи ризорт Портонови био је домаћин интернационалне регате ЕСТ 105  од 26. до 28. маја.

Регата која је позната под називом Тера да Маре jedri se od 2006. godine. Домаћини су раније биле Лука Шквер и Портомонтенегро, а ове године марина Портонови, која је суорганизатор догађаја у коме је једрило  35 бродова. Побједнички пехар припао је црногорској посади и једрилици  ММ Maкси Јена, док је други на одредишту био италијански брод Идруса из Барија.

 У току ова два дана, Портонови је привукао велики број једриличара и љубитеља једрења, али и свих оних који жељно ишчекују љетњу сезону.

Како саопштавају из компаније Азмонт, од 10. до 12. јуна, биће  одржана Портонови регата “Бокешка острва“, и то по трећи пут.

-Ово је идеална прилика да се прослави и почетак рада Портонови Јахт Клуба  који обећава да буде нови центар окупљања љубитеља једрења из читавог региона, а и шире. Уз бројне активности, међу којима су и часови једрења са искусним једриличарима, клуб нуди бројне погодности за своје чланове које ће им омогућити да извуку максимум из онога што једрење нуди, наведено је у саопштењу.

Портонови марина је, наводе, увела високе стандарде кад је боравак јахти на црногорском приморју у питању.

-Са укупно 238 везова, марина може да прими јахте до 70м унутар и 120м ван марине. Тренутна попуњеност обећава да ће ове године у њој бити рекордан број јахти које ће моћи да имају 24-часовни сервис запослених. Недавно је отворена и Портонови плажа која, још од претходних сезона, привлачи пажњу посјетилаца, а која и званично најављује отварање овогодишње сезоне, наведено је у саопштењу.

Фото: Портонови

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here