Током викенда слободе лишена 53 возача

Током претходног викенда на црногорским путевима евидентирано је 38 саобраћајних незгода, у којима је једно лице задобило тешке, а 16 лица лаке тјелесне повреде.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 169 прекршајних пријава, издали 1.154 прекршајних налога, привремено одузели 17 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја. Полиција је лишила слободе 53 возача због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја, од чега 40 возача због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, десет због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци и три због почињених других тежих прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима. Од укупног броја лица, њих 15 је лишено слободе у Подгорици, док је по осам возача лишено слободе у Котору и Никшићу.

Из Управе полиције обавјештавају возаче да је престала наредба о обавезној употреби пнеуматика за зимску употребу, те је потребно замјенити зимске пнеуматике са одговарајућим, јер са повећањем спољне температуре ваздуха, расте и температура асфалтне подлоге, што све утиче на карактеристике пнеуматика и на зауставни пут возила.

Управа полиције још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и на тај начин допринесу, како личној, тако и безбједности других учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here