Током викенда контрола поштовања забране точења алкохола малољетницима

Фото: Служба за инспекцијске послове ОХН

У Служби инспекцијског надзора током прошле седмице највише пријава грађана односило се на комунални ред. У наредним данима контролисаће привремене објекте дуж обале којима је истекао закуп, а током викенда пажњу ће посветити контроли поштовања одлуке о забрани точења алкохола малољетницима у угоститељским објектима.

Кол центар Општине Херцег Нови током претходних седам дана позвало је 135 суграђана, а 37 пријава је у надлежности Службе инспекцијских послова, казала је за РТХН начелница Марија Бошковић.

– Ова служба је током преходне седмице одрадила 74 контроле, 41 из области комуналног реда, 20 из саобраћаја, седам се односило на хортикултуру, а шест на стамбену област. Издато је и 11 прекршајних налога, а четири возила су подигнута специјалним возилом паук.

Фото: архива РТХН, начелница Марија Бошковић

Подсјећа да комунални инспектори поред поступања по пријавама грађана, одрађују комунални надзор и по службеној дужности.

– Током ове седмице планиране су интезивније контроле привремених објеката који су постављени на Шеталишту Пет Даница, Обали Николе Ковачевића и на приобалном путу на ривијери, а који не посједују потребну документацију, тачније истекао је рок закупа општинских парцела. Радићемо и контролу зелених јавних површина, затим уређења зелених ограда које су видљиве са јавне површине, контролисаћемо и постављање реклама и натписа у зони строгог центра града. За викенд ће бити појачане контроле угоститељских објеката по питању поштовања одлуке о забрани точење алкохолних пића малољетним особама, најавила је начелница Бошковић.

Кол центар је на услузи грађанима позивом на број 19800.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here