Током викенда 48 саобраћајних незгода на путевима у Црној Гори

Током претходног викенда, односно, од 21. до 24. јуна на црногорским путевима евидентирано је 48 саобраћајних незгода, у којима је шест лица задобило тешке, а 24 лица су задобила лаке тјелесне повреде, саопштили су из Управе полиције

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 149 прекршајних пријава, издали 1.180 прекршајних налога, привремено одузели 17 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја, док су лишили слободе 45 возача због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја.

Наиме, 34 возача лишена су слободе због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, те је 11 возача лишено слободе због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци.

Од укупног броја лица лишених слободе њих 11 је лишено слободе у Подгорици, девет у Даниловграду, по шест у Бару и у Никшићу.

Од 15. јуна до 15. септембра на снази је Наредба о привременој забрани саобраћаја теретних моторних возила, аутобуса и специјалних путничких возила за становање (тзв. кампера) на појединим дионицама путева у Црног Гори, подсјећају из Управе полиције.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here