Током овог мјесеца двије обуке за припаднике Службе заштите и спашавања

Фото: илустрација

Припадници Службе заштите и спашавања Херцег Нови, континуирано раде на усавршавању и подизању спремности у случајевима акцидентних ситуација. Током овог мјесеца имаће двије обуке у организацији Министарства унутрашњих послова и Канцеларије за међународну сарадњу Oпштине Херцег Нови.

У вјежби коју организује Министарство унутрашњих послова, посредством ИПА пројекта, учествоваће припадници службе из Албаније, Босне и Херцеговине, Србије, Турске и Црне Горе, казао је командир Златко Ћировић.

-Вјежба ће бити организована у Подгорици од 19. до 22. фебруара и на обуци ће бити два припадника наше службе. Буџет вјежбе је 5 милиона еура. Наставак те вјежбе биће 18. до 22. марта у Сјеверној Македонији, најавио је Ћировић.

У организацији Канцеларије за међународну сарадњу биће одржана завршена вјежба у Грудама.

– Наших шест припадника биће дио тима који ће учествовати у завршној вјежби, која ће бити организована 21. и 22. фебруара, казао је Ћировић.

Уз учествовање на обукама кроз ИПА пројекте, имају и вјежбе које сами организују у оквиру Службе. Крајем мјесеца планирају вјежбе на Тајном брду и у Ватрогасном дому.

-Дио обука смо урадили са нашим млађим припадницима. Ми морамо бити стално активни и вјежбе се морају обнављати јер добијамо и нову технику. Базирамо се да првасходно дјелујемо превентивно, додао је Ћировић.

Како је најавио, наставиће и сарадњу са Црвеним крстом и ПК Субра, како би њихови припадници било што спремнији у случају неког акцидента.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here