Током маја три сједнице Скупштине општине Херцег Нови

Одборнике локалног парламента у Херцег Новом током маја очекују три засиједања Скупштине у редовним сазивима, прва ће се бавити само Туристичком организацијом, друга Планом привремених објеката, а трећа извjештајима о раду општинских предузећа и установа културе.

Како је за РТХН казао предсједник Скупштине општине Иван Отовић, на данашњем колегијуму договорено је да прва од три буде у сриједу, 8. маја са тачком дневног реда Информација о стању у Туристичкој организацији Херцег Нови, коју је иницирало 15 одборника.

Иван Отовић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови

– Имали смо конференције за новинаре претходних дана, могли смо да чујемо једну и другу страну приче и сада је вријеме да херцегновска јавност сазна све. Да пред њима буду документи, као и пред колегама одборницима и да на овај начин ставимо тачку на сва ова разматрања, нападе, оптужбе, а да надлежним државним органима препустимо спровођење поступака у складу са законом – наводи он.

Поред ове тематске, током маја биће одржана и сједница која ће се тицати извејштаја о раду општинских предузећа и установа културе, информише Отовић.

– Такође, на тој сједници биће још неколико одлука које су од изузетног значаја за развој нашег града и које се тичу добробити наших суграђана, попут предлога одлуке о социјалном становању, предлога одлуке о субвенционисању другог дјетета у вртићу. Постоји и могућност и идемо у том правцу да одржимо још једну сједницу са тачком дневног реда која се тиче привремених обејката – најављује Отовић.

За одборнике новског парламента, како прича Отовић, мај ће бити интензиван мјесец, сви ће добити прилику да аргументовани изнесу своја мишљења, али апелује да се суздрже од тешких оптужби и изношења непровјерених информација.

– Сви овдје не чинимо само власт, него у овом граду и живимо и треба се сутра погледати у огледало. Као представник Нове српске демократије увијек сам стајао иза својих ријечи, никада у јавност колеге и ја нисмо излазили са непотписаним саопштењима. Вјерујем да и друге политичке групације морају да поразмисле о политичкој коректности, јер без обзира да ли ће избори бити ванреди или редовни, сузта треба сјести за сто и разговарати. Није важно само бити у власти, него је суштина како владати у корист грађана Херцег Новог – поручио је Отовић.

Како је на колегијуму договорено, редовна сједница биће одржана 27. и 28. маја, због већег броја тачака, а у периоду између тематске и редовне биће одржана и сједница везана за привремене објекте, али датум ће бити накнадно договорен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here