Током два мјесеца приведено 30 возача, одређено седам затворских казни

Пред херцегновским одјељењем Суда за прекршаје у Будви за осам мјесеци ове године нашло се 2260 предмета, што је за око 1300 више него за исти период прошле године. Број прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја је у порасту, те је чак 98 возача лишено слободе због вожње под дејством алкохола.

У Суду за прекшаје са сједиштем у Будви, као и одјељењу у Херцег Новом током ове године је осјетно повећан прилив нових предмета, казао је судија Андрија Војводић.

-До 1. септембра у Суд на цијелом нивоу примљено је укупно 12 100 нових предмета, што је 5000 више него у истом периоду прошле године. Када је ријеч о Херцег Новом имали смо 2260 предмета што је за око 1300 више него за исти период прошле године, казао је Војводић.

Повећан обим посла захтијевао је додатну посвећеност не само судија, већ свих запослених, како би се одржао ниво ажурности.

-За осам мјесеци ријешили смо око 1500 предмета , што је за 700 више него ранијих година. Примјетили смо осјетно већи прилив предмета који се тичу најтежих предмета прописаних законом о безбједности саобраћаја. Чак 98 возача је лишено слободе због вожње под дејством алкохола преко једног промила. За те прекршаје прописане су високе новчане или законске казне.

Током јула и августа у херцегновско одјељење Суда за прекршаје приведено је 30 возача.

-Изрекли смо седам затворских и преко 20 високих новчаних казни. Затворске казне прописане су за вожњу под дејством алкохола преко два промила , одбијање алкотестирања или не стајања на знак Стоп, подсјетио је Војводић.

Током љетње сезоне повећан је и број прекршаја из области нарушавања јавног реда и мира, којих је током јула и августа било 35.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here