ТО: ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СЕРТИФИКАЦИЈУ ОБЈЕКАТА ПОГОДНИХ ЗА БИЦИКЛИСТЕ

Туристичка организација Херцег Нови објављује Јавни позив за сертификацију објеката погодних за бициклисте („Bike frendly standard), у оквиру пројекта „Бициклистичке руте за унапрјеђење природне и културне баштине Херцеговине и Црне Горе”.

Регистровани субјекти који се желе пријавити, могу се пријавити унутар неке од сљедећих категорија „Bike friendly“ стандарда:

-БФС за смјештајне објекте, намијењен је за различите категорије смјештаја: смјештај у пољопривредном/сеоском газдинству, апартмани, пансиони, куће за одмор, кампови, мотели, хотели и хостели.

-БФС за угоститељске објекте, у које спадају сљедећи угоститељски објекти: ресторани, кафићи, пубови, сластичарне, бензинске станице, трговачки центри итд.

-БФС за туристичке агенције, а намијењен је туристичким агенцијама, туристичким инфо центрима итд.

-БФС за сервисне станице, у шта спадају: сервиси за поправку бицикла, сервиси у склопу трговина бицикла, трговачких центара, ауто сервиса, сервиси пољопривредне механизације.

-БФС за јавне гараже и паркинге уз природне и културне атракције, пјешачке зоне, староградска језгра, тврђаве итд.

Bike Friendly је опште познат синоним за услуге прилагођене бициклистима. Услуге означене Bike Friendly ознаком су објекти/сервиси/атракције, итд. који задовољавају минимум стандарда прилагођених циклотуристима и њиховим потребама, тј. субјекти који су препознати по свом труду да створе пријатну атмосферу за циклотуристе. Bike friendly стандард је програм којим се, за потребе циклотуризма, даје признање и сертификат пружаоцима услуга који, испуњавајући услове, подржавају бициклистичке вожње, бициклистичка путовања и бициклистичка туристичка искуства у Црној Гори, Србији и Босни и Херцеговини.
Потреба за овако опремљеним објектима одавно је изражена због повећања посјета туристичким дестинацијама региона, али и због интензивног развоја, односно проширења нове циклотуристичке понуде. У оквиру пројекта биће организована радионица, а пријаве трају до 10. фебруара до 15:00 сати, а број полазника радионица је ограничен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here