Озваничена сарадња херцегновске и туристичке организације Ужице

Фото: Медиабиро

Туристичка организација Херцег Нови и ТО Ужице данас су на 45. Међународном сајму у Београду потписале уговор о сарадњи, чиме је озваничена добра сарадња која је посебно интензивирана у претходном периоду.

Према ријечима директорице локалне туристичке организације Миље Виторовић, бројни градови, па тако и Ужице су велика пријатељска и братска подршка у смислу промоције Празника мимозе који је сада у току и који је заиста и ове године фантастично почео.

– С обзиром да је то већ добра пракса, логично је било приступити потписивању овог споразума. Ужице и Херцег нови су наизглед два различита града – један континентални, други приморски, немају толико тога заједничког. Међутим, оно што нас заиста повезује јесте културно-историјско насљеђе једног истог народа. Увијек се трудимо једни другима помагати, а све оне различитости истицати у смислу нашег међусобног допуњавања, казала је Виторовић.

Виторовић је истакла да већ имају идеје о будућим међународним пројектима на којима би се Херцег Нови и Ужице могли заједно представити.

Велико задовољство због потписивања споразума и свих будућих заједничких планова изразила је и директорица ТО Ужице, Данијела Ђорђевић Арсић.

-Јако је важно да се велики број Ужичана одлучује, не само током љетне сезоне, већ током вашег највећег празника – Празника мимозе да проведе вријеме у Херцег Новом. Такође, ми смо као град Ужице ове године Национална пријестоница културе и то је разлог више да ова два града у блиској, али и даљој будућности стварају чврсте и пријатељске везе, али прије свега да их јачају у туристичком смислу, да се економски оснажимо и да нам наша заједничка сарадња са аспекта туризма донесе бројне бенефите како за посјетиоце и једног и другог града, тако и за међународну подршку коју ћемо имати кроз наше даље договоре са ТО Херцег Нови, казала је Ђорђевић Арсић.

Потписивање уговора о сарадњи на штанду ТО Херцег Нови пропраћено је гастро-музичким програмом под називом „Новски гушти“.

-Штанд заиста привлачи пажњу, трудили смо се да будемо аутентични и да пренесемо дух Медитерана у Београд. Ове године као и прошле, пракса нам је да са нама буду хотелијери који на најбољи начин представљају своју понуду и садржаје хотела. Ми смо ту да угостимо све оне драге људе, пријатеље, пословне партнере и све оне који су заинтересовани за понуду Херцег Новог. Надам се да ћемо као и прошле године привући бројне људе који желе да осјете дух нашег града, закључила је Витомировић.

Најавила је да ће током године наставити да обогаћују програме и организују разне манифестације како би Херцег Нови током читаве године био привлачна туристичка дестинација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here