ТИВАТСКИ АЕРОДРОМ У ЈУЛУ ОПСЛУЖИО 60% ПУТНИКА У ОДНОСУ НА 2019. ГОДИНУ

На оба црногорска аередрома током јула опслужено је око 218 хиљада путника, саопштила је пр Аеродрома Црне Горе Марина Микетић Николић и додала да је подгорички аеродром током овог мјесеца на 46 одсто у односу на 2019. годину, а тиватски на 60 одсто.

Микетић Николић је рекла да је јул мјесец најбољи у цијелој години.

-На подгоричком аеродрому је опслужено око 75 хиљада, а тиватском око 144 хиљаде путника током јула, рекла је Микетић Николић.

Она је истакла да су дани викенда бољи у односу на остале.

-Суботом број опслужених путника, у односу на период из 2019. године, прелази некад и 70 одсто, казала је Микетић Николић.

Што се тиче укупног авио саобраћаја од почетка ове године, Микетић Николић је рекла да је односу на 2019. годину подгорички аеродром на 36 одсто када је у питању број опслужених путника, а аеродром у Тивту на 41 одсто.

Она је додала да у Тивту имају 21 компанију која ради транспорт путника ка осталим земљама и 23 дестинације.

-Kада је у питању Подгорица тај број је нешто нижи, али имамо неке нове линије на оба аеродрома, казала је Микетић Николић.

Она је истакла да је за њих јако важна линија са Kазхстаном и Луксембургом.

Микетић Николић је рекла да је карактеристично и то што имају бољу авио повезаност са земљама региона. Говорећи о епидеимиолошких ситуацији и о томе како она утиче на авио саобраћај, казала да су управо они посебно погођени.

-На то не можемо утицати, јер све зависи од тога опет колико су друге земље отворене и да ли уопште желе да лете у Црну Гору или негдје друго, навела је Микетић Николић.

Она је апеловала на путнике који путују из Црне Горе у матичне или неке друге землље да обрате пажњу на услове уласка.

„То што ми не захтијевамо тестове не значи да и друге земље имају исту праксу. Ако је неопхадан ПЦР тест који овдје имају бесплатно морају да обрате пажњу на ком језику им се издаје тест, поручила је Микетић Николић.

Извор: Мидиабиро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here