Тендер за изградњу Аутобуске станице биће поновљен

Тендер за изградњу Аутобуске станице у Игалу је поништен, јер није било пријављених извођача. Ускоро ће бити расписан нови тендерза реализацију овог пројекта вриједног 4,7 милиона еура.

Херцег Нови ће морати још мало да сачека на почетак изградње нове аутобуске станице у Игалу. На првом тендеру није било заинтересованих извођача радова, рекла је за РТХН Владана Колар из Агенције за изградњу и развој града.

-Јутрос је било планирано отварање понуда. Нажалост, није стигла ниједна понуда за извођача радова, тако да ће бити тендер поништен тендер. Очекујемо да ће ускоро бити расписан нови. 

Из Агенције за изградњу и развој града истичу да је ове седмице почела реконструкција степеништа Елизе Ломбардић Дуковић.

-Реконструкција је почела прије пар, радове изводи фирма Темко из Никшића, њихова вриједност је око 97 000 еура, а извођач има 90 календарских дана да заврши посао. Настављамо даље са уређењем новских скала. Прије пар година су реконструисане скале Данице Томашевић и Јова Дабовића. Наше улице и степеништа носе имена по знаменитим Новљанима, тако да заиста заслужују један нови сјај. 

Постављени су знаци упозорења, како би Новљани који гравитирају овом степеништу знали да је пролаз отежан због грађевинских радова

-Сад је све сређено. Ово степениште је у вечерњим сатима било тешко за пролазак, јер није било расвјете, па ћемо, након завршетка пројекта, урадити и расвјету. И приликом обилних падавина туда се није могло пролазити. Сада ће бити регулисан и одвод атмосфеске воде у систем канализације, тако да ћемо имати једно уредно степениште, какво и заслужује Херцег Нови, поручила је Колар.

Концепт реконструкције степеништа урадила је Агенција за изградњу и развој Херцег Новог.Реконструкција задужбинског објекта, након више пауза, настављена је у новембру прошле године унутрашњим електро и водоинсталатерским радовима.

5 COMMENTS

  1. Ako me oko ne vara na slici je stepeniste ulice Risanske. Stepeniste vodi od „Arene“ do magistrale (Crveni krst). Ulica je slavna po izlivanju septickih jama. Tri koliko ja znam. Je li o njoj rijec? Je li za nju napravljen plan renoviranja da se tu ne mora svaki cas prekopavati? Bilo bi lijepo da to Radio HN bolje preispita i obavjesti javnost. Ako se ne varam, Radio HN je nekada poceo emitovanje u toj ulici u staroj zgradi koja se decenijama renovirala. Valjda bi to trebalo da obaveze Redakciju HN. Ovo bi bio i probni rad za novog direktora Vodovoda i kanalizacije. Voda i kanalizacija su u toj ulici-stepenistu kriminalno sprovedene. O stepenicama da i ne govorimo, podji pa vidi!

  2. A Kalalonga? Znate li dje je? Ako ne znate pogledajte kroz ponistru iz vase kancelarije.Da ne cekate da se skupe pinezi od posjeta Starom gradu? Cini mi se da ce Djekna prije umrijeti no sto oplocate Kalalongu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here