Телеграм саучешћа предсједника Општине поводом смрти Војислава Kилибарде: Одлазак великог културног прегаоца Херцег Новог

Поводом смрти академског сликара и дугогодишњег сарадника Војислава Воја Kилибарде, телеграм саучешћа његовој породици и колегама упутио је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Kатић, у своје лично и име локалне самоуправе.

„Kада млади, успјешни, племенити људи прерано напусте животну сцену, тешко је наћи праве ријечи за опроштај од њих. Одлазак истакнутог херцегновског културног прегаоца Војислава Воја Kилибарде представља ненадокнадив губитак не само за његову породицу него за све нас у Херцег Новом, али и  Цетињу гдје је завршио средњу школу и Требињу у којем је дипломирао. Подједнако је сиромашнија ликовна сцена у Београду, Новом Саду, Сомбору, Тивту, Новом Месту, гдје је новски магистар сликарства и музејски савјетник, приређивао самосталне изложбе.

Преданим радом и љубављу према умјетношћу коју је стављао испред свега, називајући је „мјерилом снаге и моћи једног народа“ оставио је дубок и неизбрисив траг у позоришном, књижевном, фестивалском животу његовог Херцег Новог, нарочито као члан Савјета Филмског фестивала учествујући у организацији манифестације од националног значаја. Својим примјером и дјелом задужио је херцегновску, црногорску и укупну јавност развијајући културни живот нашег града и повезујући га са умјетницима региона. С посебном радошћу дочекали смо његову изложбу којом је отворен овогодишњи  „Guitar art summer fest” и најаву да ће то исто ускоро урадити у Београду, јер је то била нада у дане бољитка, али је његов прерани одлазак оставио снове недосањаним.

У име свих заједнички реализованих програма, успјешне и пријатељске сарадње, обостраног разумијевања, изузетног доприноса развоју културне сцене Херцег Новог, остајемо захвални племенитом и ведром човјеку какав је био Војислав Војо Kилибарда. Његов примјер како гледати на свијет и живот сигурно ће бити путоказ младим умјетницима, а он ће живјети кроз своја дјела, сјећање и захвалност свих нас“, наведено је у телеграму предсједника Општине Херцег Нови, Стевана Kатића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here