Свјетски дан волонтера-људи великог срца

Фото: Црвени крст ЦГ

Свјетски је дан волонтера, а њихова мисија је помоћи људима. Они то раде од срца, без надокнаде и не очекујући ништа за узврат. Црвени крст Херцег Нови окупља око 100 волонтера који су овај датум симболично прославили, дјелећи медењаке вршњацима, које су припремиле чланице Клуба Црвеног крста.

Међународни дан волонетра прославља се у Недељи Црвеног крста, коју су у овој хуманитарној организацији обиљежили разним активностима, казала је предсједница Црвеног крста Херцег Нови Милица Ковачевић.

-Почели смо 29. новембра организацијом радионице прве помоћи за малишане из вртића Наша радост у Бијелој, потом дружење у оквиру Клуба за старије, гдје су наше чланице училе и вјежбе које су  прилагођене њиховом здравственом стању.

У свим акцијама имају огрому помоћ волонтера, казала је Ковачевић.

-Они су наша највећа снага и без њих наша организација не би била оно што данас јесте. У свакој активности они су дали огроман  допринос. Свим нашим волонтерима се захваљујем, казала је Ковачевић.

Међународни дан волонтера, 5. децембар, обележава се у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here