Свјетски дан радија – медија којем грађани највише вјерују

Данас је Свјетски дан радија који је установљен 2011. године у знак сјећања на 13. фебруар 1946. године када је почео да се емитује програм Радија Уједињених нација.

Скоро ће 44 године од када се први пут огласио радио  из Херцег Новог.  Радио Бока почео је да шаље вијести у свијет  17. априла 1979. године,  након разорног земљотреса који је погодио Црногорско приморје.  Програм је реализован из контејнера постављеног  на тргу Маршала Тита, а 25. маја 1981. године, програм је са истог мјеста започео Радио Херцег Нови.  Услиједила је затим  селидба у објекат задужбине Дуковић у Рисанској улици, а послије деценије на Трг Херцега Стјепана број 8. Радио је ту становао и свакодневно пратио ритам  града све до августа 2019.  Те године са отварањем Телевизије, тачније од 15. августа, РТХН добија и нову адресу,  у центру града, у приземљу Дворане „Парк“ у Његошевој бб.

Премда  је интернет као нови медиј понудио  другачији  начин комуникације са публиком, Радио је још увек најдинамичнији, најбржи и најинтерактивнији медиј који постоји.  Прилагођава се промјенама у 21. вијеку и развоју технологије и нуди нове начине комуникације са слушаоцима.  

Према истраживању Европске радиодифузне уније, највише повјерења грађани имају у информације које добијају на радију, затим са телевизије и потом са друштвених мрежа.

Останите и даље вјерни радију – медију који упркос свим изазовима нових технологија опстаје и прилагођава се, најбрже и најефикасније налази пут до сваког човјека.

Хвала вам на повјерењу! Бићемо уз вас и са вама на обострано задовољство и у наредним годинама и деценијама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here