Свечано затварање 55. Празника мимозе

Фото: архива РТХН

Међународном карневалском поворком са преко 600 учесника, суђењем и спаљивањем кaрневaла и спектакуларним концертом Прљавог казалишта биће завршен 55. Празник мимозе.

Свечана поворка 7. Међународног карневала са преко 600 учесника, предвођена мажореткама, тромбоњерима, Градском музиком ХН, а уз пратњу делегација Европске федерације карневалских градова и Општине Херцег Нови, креће са Трга Николе Ђурковића у 18.00 часова ка Игалу.

Чак 23 карневалске групе представиће се кореографијама у Игалу, потом ће бити суђено кaрневaлу (20.30), а пресуда ће бити обављена на Бијелом мулу.

Церемонија затварања 55. Празника мимозе биће завршена спектакуларним концертом Прљавог казалишта на платоу испред хотела Игало.

Због несметаног и безбједног кретања свечане карневалске поворке и затварања 55. Празника мимозе, саобраћај ће  данас бити затворен Његошевом улицом  на потезу од раскрснице са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке) до улице Саве Ковачевића (пицерија Тач), од 17.00 до 19.00 часова.

Саобраћај ће бити забрањен и у улицама Сава Илића и Његошевој, на потезу од раскрснице улица 5. Црногорске бригаде и Сава Илића (бивши хотел Тамарис) до раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке), као и у Осјечкој улици. Забрана ће бити на снази од 17.00 часова до завршетка церемоније затварања.

Организатори Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе Херцег фест и Туристичка организација Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here