Свечано отворен 14. Међународни дјечији карневал

Симболичном предајом кључева града предсједника Општине Стевана Катића малом капу карневала Василију Мандићу на тргу Николе Ђурковића и подизањем заставе на Сат кули, пред великим бројем Новљана и гостију, свечано је отвoрено 14. издање Међународног дјечијег карневала, који организује НВО Омладински центар.

Заставу су подигли принцеза карневала Кристина Ковачевић и капо Василије, коме су кључеви повјерени, да градом управља наредна два дана.

Предсједник Катић је, отварајући карневал поручио да му је срце пуно због великог броја малишана који су дошли на овај, како је казао, традиционални дјечији карневал и захвалио предсједнику НВО Омладински центар Милијану Мијовићу што истрајава у организацији.

– Следеће године, договорили смо се, бићемо још бројнији и поред ових група из Новог Места и Македоније, довешћемо и остале учеснике из региона, јер заиста ми је пуно срце када видим у Херцег Новом оволико дјеце која су радосна на овом карневалу, који се у нашем граду одржава 14. пут – казао је он.

Катић је посебно истакао сарадњу почасне грађанке Бранке Буковец из Новог Места и Омладинског центра.

У поворци на отварању 14. Међународног дјечијег карневала било је девет група из ЈПУ Наша радост, по двије из васпитних јединица Игало, Топла, Савина и Бијела и једна из Зеленике. Карневалска поворка продефиловала је Његошевом улицом од парка Бока до Сат куле, а свечаност су употпуниле мале мажоретке Градске музике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here