Сутра промоција пјесничког првијенца Теодоре Пантелић

У оквиру серијала “Новски талас”, који промовише локалне умјетнике, ЈУК Херцег фест организује сутра (недеља, 14. април) у 19.00 сати у фоајеу дворане Парк промоцију збирке пјесама Теодоре Пантелић “Чија песма црну вуну преде”.

Поезија је потреба човјека да кроз ритам, кроз дах оживотвори откуцаје свог срца, а записе душе остави као траг у вјечности. Кроз вријеме поезија се разврставала у пјесничке токове и правце, а свака нова генерација пјесника доноси неки нови сензибилитет и промјене на стилском и тематском плану, записала је рецензент Невена Милосављевић.

-Савремени, првенствено млади пјесници окренути су махом модерном приступу у стваралачкој пракси, а неки од њих његују и традиционалне манире, који вјешто кокетирају са модерним.

Једна од њих је и пјесникиња Теодора Пантелић, која је самим рођењем у пјесничком граду Ваљеву исписала своју судбину. Првијенац, збирка пјесама под називом “Чија песма црну вуну преде?”, већ самим насловом интригира и упућује на традицију, али то је само први утисак који потврђује ону изреку: ,,Не суди о књизи по корицамаˮ. Пјесникиња Теодора Пантелић је у потрази за својом матерњом мелодијом, тражећи је у архаичности народног језика и народне поезије, а с друге стране не напуштајући модерност, што потврђује њену аутентичност, закључује Милосављевић.

На промоцији прве збирке поезије Теодоре Пантелић говориће протојереј ставрофор Дражен Тупањанин, парох Требињски, своје стихове ће казивати млада пјесникиња, а за музичку пратњу је задужен Милош Ољача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here