Сутра поновљени оглас за пописиваче и инструкторе

Из Управе за статистику обавијештавају јавност да се понавља Јавни оглас за уговорно ангажовање инструктора и пописивача за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова који ће бити спроведен у периоду од 30. новембра до 15. децембра 2023. године.

Јавни оглас ће, како је саопштено, бити расписан у пописним комисијама свих јединица локалне самоуправе 15. новембра 2023. године.

-Претходно објављени Јавни оглас за уговорно ангажовање инструктора и пописивача за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова је поништен, а самим тим и избор свих кандидата за инструкторе и пописиваче на основу тог огласа. Наведено је условљено Уредбом о измјени Уредбе о утврђивању периода спровођења Пописа становништва, домаћинстава и станова и референтног момента пописа („Сл. лист ЦГ“, број 098/23) којом се прописује нови период спровођења пописа, наводи се у саопштењу.

Како појашњавају, потребно је да кандидати који су у претходном Јавном огласу приложили комплетну документацију, поводом поновљеног Јавног огласа поднесу пописној комисији само попуњену Пријаву за учеснике у попису (Образац П-13).

-Уколико лице не поднесе нову Пријаву поводом поновљеног Јавног огласа сматраће се да нема потпуну документацију и неће бити разматран у процесу избора кандидата, наводи се у саопштењу МОНСТАТ-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here