Сутра почиње финални турнир Купа у кошарци

Foto: kscg.me

Од уторка 13. до четвртка 15. фебруара, Тиват ће бити домаћин финалног турнира Купа Црне Горе за сениорке и сениоре. У женској конкуренцији наступиће четири тима, док ће у мушкој учествовати осам клубова (три тима из АБА лиге – Будућност Воли, СЦ Дерби и Морнар Барско злато), четири првопласирана тима из I А МЦКЛ (Сутјеска Електропривреда, Теодо, Подгорица и Приморје 1945), те првопласирана екипа из I Б МЦКЛ (Шушањ).

У сутрашњем четвртфиналу састају се: Приморје 1945 – Шушањ (13), Сутјеска Електропривреда – Будућност Воли (15.30), СЦ Дерби – Теодо (18) и Подгорица – Морнар Барско злато (20.30). По костуру жријеба, у полуфиналу би се састали побједници мечева Сутјеска Електропривреда – Будућност Воли и Подгорица – Морнар Барско злато, те побједници утакмица Приморје – Шушањ и СЦ Дерби – Теодо. Термини полуфиналних мечева биће накнадно одређени. Финале се игра у четвртак (15. фебруар) од 20 сати.

Четвртфинални програм отварају Приморје и Шушањ. Тим из Игала носи улогу фаворита.

-Лијепо је да смо дио финалног турнира и надам се да нас очекују занимљиви мечеви и лијепо дружење. На старту нас чека меч против екипе која је лидер Б лиге и заслужено је стигао до финалног турнира Купа. Очекујем максималан приступ од стране мојих играча и надам се пласману у полуфинале, казао је на конференцији за новинаре у просторијама КСЦГ-е Данило Павићевић, тренер екипе Приморје 1945.

Трофеј брани Будућност Воли, која је у финалу прошле сезоне савладала Подгорицу 76:67.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here