Сутра испред Владе протест Синдиката управе и правосуђа

Синдикат управе и правосуђа Црне Горе (СУПЦГ) организоваће сутра протест испред зграде Владе због, како су навели, непоштовања колективног уговора о повећању зарада у тој области.

-Незадовољство запослених јавне управе и правосуђа досегло је свој врхунац, а колико је оно показаће се сутра, у четвртак испред зграде Владе Црне Горе у 11 часова када ће се по најавама појавити и више него довољан број људи из свих градова Црне Горе, наведено је на ФБ страници Синдиката.

Питају, зашто Влада и владајућа коалиција подржавају све осим њих из јавне управе и правосуђа јер ће се увећати плате здравству, полицији, запосленима Скупштине ЦГ, а евидентно је и просвјети како је то најавио високи представник Владе.

– Ми смо ти од којих зависе и који сервисирају њихов рад, ми смо ти које срећу свакодневно ту поред њих. Како могу да нас погледају у очи а немају поштовања према нама. Више није у питању незнање, неискуство, насупрот ова је Влада реплика 42. поставке, већ је у питању међусобни анимозитет између политичких субјеката, а ми смо колатерална штета њихових међусобних сукоба, или ко зна шта се још налази њиховим перцепцијама, навели су из Синдиката управе и правосуђа.

Позвали су премијера Спајића да их не увлачи у њихове међусобне политичке игре, него да поштују законе и потписе и потпишу увећање плата за раднике јавне управе и правосуђа „које нису само најмање у држави већ су најмање у читавом региону“.

-Покушаји константног понижавања својих колега ова владајућа коалиција и Премијер настављају и даље, састају се и преговарају са свима, а нама тестирају снагу и стрпљење, које ће засигурно у будућности уколико ургентно не реагују имати свој још радикалнији епилог. Очигледно се боје штрајкова и обустава рада као што су им то били најавили из здравства и просвјете, поручују синдикалци.

Позивају све запослене из јавне управе и правосуђа да сутра испред Владе дођу у што већем броју, „како би могли погледати својој дјеци и породицама у лице и рећи им да су они били ти који су се борили за њих и себе, не као припадници и симпатизери било које политичке фракције, већ као одговорни храбри људи који се боре само и једино за своје право за нормалан живот“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here