СУСРЕТ У ЗАГРЕБУ ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЦРНЕ ГОРЕ И ХРВАТСКЕ

Ватерполо репрезентација Црне Горе борави у Загребу гдје ће у оквиру тродневног спаринг програма, вечерас у 19:00 сати одиграти утакмицу са Хрватском. Предвиђени заједнички рад селекција Владимира Гојковића и Ивице Туцака завршиће сутра.

Подсјећамо да је на неки начин Владо Гојковић ученик Ивице Туцака јер му је хрватски селектор био тренер у Јадрану од 2010. до 2012. године. Вечерашњи ривали су двије селекције из самог свјетског ватерполо врха и овај рад је, у ствари, почетак припрема обје репрезентације за обавезе у наредној години.

Репрезентацију Црне Горе већ на почетку године очекује обавеза у квалификацијама за Свјетску лигу (прва утакмица је на програму 18. јануара са Мађарском у гостима). У идућој години на програму је и  Свјетско првенство у јапанској Фукуоки (13.-29. маја), затим Европско првенство у Сплиту (27.августа-10.септембра), а највјероватније да Гојковићеве пулене у 2022. години очекују и Медитеранске игре.

– Захвални смо Хрватском ватерполо савезу за ове заједничке припреме које ће користити и нама и њима. Обје селекције су у подмлађеним  саставима, а за нас је ово прво окупљање и провјера послије Олимпијских игара у Токију. Након утакмице ћемо добити неку прву слику, а вечерас  ћу дати прилику свим играчима  који су дошли. Убрзо ће и Свјетска лига. Што се утакмице тиче, ово је екипа у којој је доста младих играча који се боре да први пут пронађу своје мјесто у А репрезентацији. Циљ је доказивање и стварање конкретније слике. До европског првенства у Сплиту 2022. ћемо, надам се, формирати репрезнтацију онакву какву желимо, рекао је Владимир Гојковић.

Припреме са Црном Гором су оно што је потребно и репрезентацији Хрватске у овом тренутку, казао је селектор Туцак.

– Радимо двапут дневно, по два сата и све ће нам ово бити од велике користити. Ми смо у формирању нове репрезентације, за што треба и мало времена, али већ сада то изгледа по мени сасвим пристојно. Поприма слику тачно  ону коју желим, од агресивности, покретљивости па даље, рекао је Ивица Туцак и најавио да се ради о могућности повратка Мара Јоковића  једног од играча који су се љетос опростили од репрезентације Хрватске.  – Нема журбе, ништа на силу, те ћу поштовати и цијенити Јоковићев одговор, ма какав он био. Подразумијева се да би волио да се предомисли, да нам се врати, али то је одлука коју препуштамо њему, рекао је селектор Хрватске.

Вечерашњи меч је 39. међусобни сусрет ове двије репрезентације. Како истичу из Хрватског ватерполо савеза, репрезентација Црне Горе је на 10. мјесту најучесталих хрватских супарника. Досадашњи скор је 24 побједе Хрватске, 11 побједа Црне Горе док су три утакмице завршене нерјешеним резултатом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here