Суд за прекршаје у Будви наплатио 730 хиљада еура новчаних казни

Илустрација

Суд за прекршаје у Будви је у првих шест мјесеци 2022. године наплатио 730.000 € новчаних казни и трошкова прекршајног поступка, што је повећање у односу на упоредни дио прошле године од скоро 200.000 € или око 30%.

Предсједник Суда за прекршаје Марко Ђукановић је саопштио да je поред свих изазова у раду са којима се суд носи у текућој години, од недовољно опредијељених буџетских средстава, преко великог броја ограничења која произилазе из одредаба Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања, суд великим залагањем судијског и службеничког особља успио да на полугодишњем нивоу испуни један од циљева прекршајног поступка – ефикасно извршење прекршајних санкција, што ће се наставити и у даљем периоду.

-Овим путем аплеујем на странке у поступку да користе подстицајне мјере предвиђене законом о прекршајима (право на попуст од 1/3 изречене новчане казне) и да изречене казне уплаћују у задатим роковима, како би избјегли замјену новчане казне за казну затвора, те додатне трошкове поступка извршења прекршајних санкција. Суд ће и у наредном периоду обавјештавати јавност како о квалитету и квантитету рада суда као цјелине, тако и о предметима који изазивају појачано интересовање јавности, поручио је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here