Суботић: „Европа сад“ најјача у Херцег Новом

Кандидат за послника покрета „Европа сад“ Јован Суботић каже да је остварен циљ да постану најјача политичка структура у Црној Гори.

-Од почетка је кампања планирана на начин да резултат треба да буде такав да „Европа сад“ након ових избора буде најјача политичка структура. У Херцег Новом прелиминарни подаци говоре да је листа освојила 33 – 34 % гласова и да је убједљиво најјача у Херцег Новом, са много значајнијом разликом него што је то свеукупан резултат на државном нивоу.

Суботић очекује да ће ући у парламент и истиче да је то мандат читаве Новске листе, која је на овим изборима остварила историјски успјех.

-Сви резултати указују на то, такав је договор био од почетка. Новска листа је вечерас остварила један историјски успјех. Херцег Нови је остварио историјски успјех, можемо чак рећи и на државном плану јер је једна локална странка од вечерас завриједила парламентарни статус. Врло смо поносни на то, чак вјерујем да још нисмо ни свјесни значаја самог тог успјеха и резултата. Дефинитивно је ово мандат цијеле Новске листе и као такав ће бити коришћен у скупштини. Мени је припала част да представљам Новску листу, али мислим да ће се ускоро развојем ситуације, договорима и формирањем Владе отворити ту мјеста за још посланика из Херцег Новог.

Суботић вјерује да посланици из Херцег Новог могу заједно да се изборе за његов напредак.

-Ја се надам да ћемо лекције из овог града које смо сами са собом научили, а и оно што смо годинама научили кроз заједничку борбу против ДПС-а и цијелог државног апарата, понијети у Подгорицу, подијелити са колегама и заједнички се борити за свој град. Једноставно, ови избори су показали, са овако подијељеним процентима, да је Црна Гора на прагу једне потпуно демократске борбе на изборима. Ово су били најслободнији избори до сада, а исто то очекујем у парламенту; да без обзира ко формира коалицију и на који начин изледала Влада, око неких тачака треба да формирамо своје већине. Неке тачке можемо ми, као посланици из Херцег Новог, да „одрадимо“. Уколико треба да се донесу измјене закона како би се помогао Институт Игало или како би се измијенио Закон о морском добру, мислим да ми, као посланици из Херцег Новог, можемо да тражимо своју већину горе. Да ли ће то бити она већина коју представљамо у ужем смислу сада, или ћемо добити подршку и већег броја посланика, то је сада на нама – да креирамо тај амбијент пуне демократије у парламенту Црне Горе, поручио је Суботић.

1 COMMENT

  1. Da ako PES-HN sprovede, da se Luka Zelenika osposobi za prijem kruzera. Pogodnosti probnog prhvata 2018 ouševile su tada brodski menedžment i kapetana. Umjesto 4 sata tamo-amo pilotiramja do Kotora, toliko vremena je ušteđeno za turističko poslovanje. Ovdje su vrvili američki turisti, a zarađivalo bi se i izletničkim brodićima i autobusima. Ne traži se ništa više, no policijske i carinske prostorije s javnim sanitarijama na Nulo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here