Стрељаштво – трап: Перишић 12. На Алпе Адриа купу

Прије два дана у Новиграду код Умага завршене су седмодневне  припреме репрезентације Црне Горе у стрељаштву у  дисциплини Трап. На припремама су били: Јовица Марковић, Иво Станишић, Никола Перишић, Драган Мркајић и Борислав Кривокапић. Домаћин најбољим црногорским такмичарима у летећим метама био је прослављени олимпијски шампион и свјетски првак Ђовани Церногораз.

Боравак у Истри такмичари из Херцег Новог и Будве су искористили да у сусједној Италији обаве јако квалитетан сервис опреме, што је нарочито важно за олимпијске кандидате Марковића и Станишића. На крају припрема репрезентативци Црне Горе (изузев Мркајића који је напустио припреме због смртног случаја у породици), учествовали су на јаком контролном Алпе Адриа купу у Новиграду, на којем су учествовале и репрезентативци Словачке, Словеније, Чешке, селекција једне италијанске провинције и чланови репрезентације Хрватске.

На такмичењу је учествовало 66 трапаша који су, на основу квалификационих резултата, првог дана распоређени у три групе по 22 члана.

Најбољи резултат имао је Никола Перишић који се пласирао у А групу, гдје је побједник Чех Јан Палацки, и на крају такмичења је заузео 12 мјесто.

У Б групи најуспјешнији је био Кристијан Канцелар што му је донијело 23 позицију, пети у групи је био Иво Станишић што му је донијело 27 позицију, а Јовица Марковић је био осми односно 30. у генералном пласману. У Ц групи најуспјешнији је био Словенац Бено Бенцина, а Боривоје Кривокапић у овој групи био је четврти што им је у генералном пласману на Алпе Адриа купу донијело 45, односно 48. мјесто.

-Припреме се могу сматрати веома успјешним и корисним пред финиш сезоне. Нашој  репрезентацији предстоје Свјетски куп у Бакуу (Азербејџан) и Европско првенство у Лонату (Италија) гдје се сакупљају бодови за норму за Олимпијске игре у Паризу,  рекао је за наш портал предсједник Стрељачког савеза Црне Горе и репрезентативац Никола Перишић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here