СТИГЛО ПРЕКО 200 ХИЉАДА СИНОФАРМ ВАКЦИНА У ЦРНУ ГОРУ

Контингент од 201 200 доза кинеских вакцина Синофарм стигао је данас у Црну Гору. Вакцине су набављене након директних билатералних преговора између влада Црне Горе и НР Кине. 

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић је истакла да су се стекли услови за  започињање масовне вакцинације.

-Користим ову прилику да позовем све грађане и грађанке Црне Горе да се одазову на вакцинацију и да  буду апсолутно сигурни да је вакцина безбједна, ефикасна и квалитетна, нагласила је министарка Боровинић Бојовић и захвалила НР Кини на изузетној сардањи и традиционално добрим односима, који су резултирали овако великом испоруком.

-У своје и име премијера Владе, господина Кривокапића, захваљујем гамбасадору, његовој екселенцији, грађанима и грађанкама државе Кине, Влади и премијеру државе Кине, што су нам омогућили започињање масовне вакцинације у овом овако важном тренутку, казала је др Боровинић Бојовић.

Она је подсјетила да је Црна Гора у претходном периоду од државе Кине добила донацију од 30 000 вакцина, које су, такође, у том тренутку, биле од веома великог значаја.

Изванредни и опуномоћени амбасадор НР Кине у Црној Гори Љу Ђин казао је како је сарадња двије земље током периода пандемије показала традиционалну наклоњеност Кине црногорском народу и похвалио напоре здравствених радника у борби против КОВИД19 .

-Велико ми је задовољство што смо ја и министарка здравља поново дочекали долазак вакцина Синофарм против КОВИД19. Данашња вакцина,  коју је купила црногорска страна и оне вакцина које је кинеска страна донирала прије два мјесеца, носиле су са собом дубоко пријатељство кинеског народа према народу Црне Горе и показале традиционалне пријатељске односе наше двије државе и испуниле обећање Кине да ће кинеска вакцина постати глобални јавни производ, истакао је кинески амбасадор.

Он је позвао међународне партнере на заједништво и срадњу, која је, како је казао, кључна у борби против пандемије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here