Стигао хеликоптер за гашење пожара

Хеликоптер Министарства одбране, који ће помоћи у гашењу пожара изнад Зеленике стигао је на стадион Опачица.

На стадиону је већ спреман резервоар са водом из којег ће бити напуњен хеликоптер, а у приправности су и припадници Службе заштите и спашавања, који ће реаговати када ватрена стихија приђе довољно близу да могу да гасе.

Како за РТХН прича Командир Службе заштите и спашавања, Златко Ћировић, није за очекивати да хеликопетр угаси пожар, али ће у знатној мјери сузбити ватерну стихију.

– Гледамо да санирамо обод, како се пожар не би ширио према Бјелским Крушевицама и Буновићима, то нам је за сада приоритет, а тако смо се договорили и са припадницима Министарства одбране – наводи он.

Ћировић је казао да је хеликоптер опремљен резервоаром запремине 1,5 кубика.

– Наше снаге које су на терену у залеђу помоћи ће при гашењу тог појаса, тако да ће наша Служба у синергији са ваздухопловом гледати да што више пожара санирамо данас – казао је Ћировић.

Помоћ државе овога пута није заказала, а комуникација са Министарство започета је још јуче у 16 сати, прича Ћировић.

– На срећу свих нас видио се помак. Хеликоптер је у 14:10 направио лет, сад већ прави трећи налет, тако да то иде брзо и ефикасно. Значи да се са мало можће урадити веома пуно – сматра он.

На стадиону је резервоар са водом из којег се пуни хеликоптер, а у приправности су и припадници Службе заштите и спашавања, који ће реаговати када ватрена стихија приђе довољно близу да могу да гасе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here