Стартује Регионална лига у боћању

Регионална лига у боћању, која окупља екипе из Црне Горе, Србије, Хрватске и Словеније биће одржана од петка до недеље у Херцег Новом. Међу учесницима биће екипе Вал и Мељине из Херцег Новог.

Почиње да се реализује дуго очекивана идеја боћарских радника Радована Бојановића (Мељине), и Николе Никше Гојковића (Вал) из Херцег Новог и њихових колега са зогова из боћарских клубова “Нови Београд” и “Метковић” односно Боћарских савеза Хрватске, Словеније и Црне Горе. Ово је добра прилика да се потврди квалитет херцегновског боћања, а за очекивати је да ће на зоговима у Мељинама и на Топлој уживати љубитељи овог спорта и бројни гости  града.

Једино од чега стрепе организатори овог новог спектакла на зоговима је најава лошег времена. Ипак надају се да алтернатива дворана на Калимању у Тивту неће бити потребна.

Овај пилот пројекат почиње полуфиналним турнирима у Херцег Новом и Поречу.  У Херцег Новом поред домаћих екипа “Мељина и “Вала”, учесници су првак Србије “Нови Београд” и екипа “Метковића” из Хрватске.

Другу групу у Поречу чине: ”Трата“ (Кочевље)- Словенија, “Зрињевац”(Загреб) и домаћа “Искра”. По двије најбоље екипе из Херцег Новог и Пореча наћи ће се на завршном турниру за прву титулу у региону, а он је предвиђен од 21. до 23. октобра а домаћин  турнира је “Нови Београд”.

За екипу “Мељина” на овом турниру играју: Мирослав Петковић, Грације Стјепчевић, Трипо и Марко Луковић, Мари Гранчић,  Михаило Ђуровић, Славољуб Ђуричић, Дејан Масловар, Борислав Јуришић, Анте Дедић, Дарко Врнчић, Миленко Бојановић Иван Газивода. Регистрован је и  Словенац Мартин  Зајц али он ће играти само у Београду под условом да се  “Мељине” нађу у октобру на завршном турниру. Тренер екипе Рајко Бојановић.

Екипа  “Вала” на овом турниру игра у саставу:  Зоран Вучетић,  Богдан Сератлић, Ђуро Милановић, Перица Матковић,  Јосип Главинић, Матејас Гранчић, Никола Микулић, Давор Шканата,  Страхиња и Вукашин Гојковић и Чедо Одаловић. Тренер екипе је Никола Никша Гојковић.  

После свечаног отварања које предвиђено на зоговима у Мељинама  сутра у 17 часова  од 17 и 30 игра се  први сусрет а састају се Нови Београд-Метковићи.

У суботу од 9 сати играју “Мељине-Нови Београд и на Топлој “Вал”- „Метковићи“.

У послијеподневном термину од 18 сати на Топлој играју  “Вал”- Метковић“ и у Мељинама  “Мељине” -“Нови Београд”. Полуфинални турнир у Херцег Новом  завршава се  у недељу у 10 сати градским дербијем “Мељине –“Вал”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here