Срушила се пинија код тунела на Шеталишту

Вишегодишња пинија која је красила брежуљак испод Градског музеја „Мирко Комненовић“ срушила се прошле ноћи на Шеталиште и блокирaла пролаз. При паду је оштетила и стабло питоспора.

Како сазнајемо у Служби комуналне полиције, пријава је стигла у вечерњим сатима, а први на лицу мјеста били су припадици Службе заштите и спашавања, који су уклонили пинију са пјешачке стазе на плажу.

Према ријечима помоћника директора Комунално стамбеног предузећа Младена Ростовића, није могуће утврдити због чега је пинија пала.

– Шта се догодило са тим дрветом не можемо знати. Вјероватно је ријеч о неком унутрашњем процесу који се није могао видјети, јер дрво није ишчупано из корјена или преврнуто, већ је пукло по средини стабла, на три метра висине. То су нам јутрос јавили, а добро је што се догодило током ноћи, па није било пролазника и нико није страдао. Предузели смо све потребе активности јутрос и током дана све ће бити завршено – информише он.

Радници у сектору зеленила Комунално стамбеног предузећа, како наводи Ростовић, имали су проблема са људима који нису разумјели озбиљност ситуације, што су ријешили припадници Службе комуналне полиције.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here