Сређен и дио пута у насељу Камење

Километар Обаличког пута, у зеленичком насељу Камење, данас је прекривен првим слојем асфалта. Посао би требао бити завршен сутра и тиме заокружена комплетна дионица ка овом насељу. Извођач радова је Асфалт бетон градња, а надзор је повјерен Агенцији за изградњу и развој Херцег Новог.

Мјештани истичу да је ово велики дан за њих, посебно за оне у горњим засеоцима – Кути, Песторићи, Глоговик, Рујево и Обалица, који такође користе тај пут за пролаз до својих кућа, прича мјештанин Дејан Радонић.

– Пут је био у катастрофалном стању већ дуже од десет година, од периода када је рађена водоводна инфраструктура. Стање је из дана у дан бивало све лошије, а насеље све веће, казао је Радонић.

Захвалност упућују локалној самоуправи која је у сарадњи са тадашњом Управом за јавне радове расписала тендер за реконструкцију ове дионице.

– Тиме је показала да води рачуна о својим грађанима и њиховим проблемима. Надам се да ће тако бити и даље јер се показало да је добитна комбинација када сарађују мјештани, локална самоуправа и државни органи, посебно када су инфраструктурни пројекти у питању, казао је Радонић.

У току припремних радова замјењени су и шахтови који су, још током изградње водовода, утонули у труп пута.

Санација Обаличког пута је још једна у низу, казао је секретар за комуналне дјелатности, а већ након празника настављају даље.

– И мјештани овог насеља су средствима учествовали у реконструкцији пута који је, сви знамо, био у веома лошем стању. Вриједност радова у овој и улицама на Србини износи 150 000 еура. У наредном периоду се окрећемо бољој инфраструктури. Након празника санираћемо, као што смо и најавили, улице Осјечку и 29. децембра у Игалу, а потом и комплетну улицу у Дреновику, казао је Сеферовић.

Из Секретаријата за Комуналне дјелатности информишу да ће и сутра саобраћај бити забрањен за сва возила на Обаличком путу у насељу Камење од 9:00 до 17:00 сати.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here