Сребро за Јадран Ветеране на Европском првенству у Београду

У Београду је након сениорског Европског првенства у пливању, скокова у воду и умјетничког пливања, од четвртка до данас одржано и ветеранско клупско Првенство Европе у свим воденим спортовима, па тако и у ватерполу. Црногорски ватерполо на овом првенству је представљала екипа Јадран Ветерани из Херцег Новог у категорији од 35 до 39 година. Екипа коју води тренер Ђуро Влаовић, а чији је помноћник Борис Обрадовић освојила је друго мјесто и сребрну медаљу изгубивши данас у финалу 7:6 од екипе Пијани Сомови из Београда.

У групној фази такмичења тим са Шквера је у првој утакмици играо нерјешено 5:5 са екипом Шапца, у другој утакмици побијеђена је екипа Београда 8:5, а јуче у  полуфиљу Јадран Ветерани побједили су Партизан 10:4. У финалу екипа Пијани Сомови играла је са играчима који су још регистровани за више српских професионалних клубова попут Дамира Црепуље из Котора.

Овим поразом Синиша Матијашевић и саиграчи препустили су титулу Европе ривалу, а тим из Херцег Новог био је први 2018. у Крању и 2022. у Риму. Треће мјесто је освојено 2016. године у Ријеци. Једно треће и сада друго мјесто је резултат којим се за десет година постојања може похвалити тим који је основан 2014. године.

Како је казао капитен Синиша Матијашевић финални сусрет са екипом Пијани Сомови  био је више него тежак.

-Екипа из Београда има моћну младу екипу и финална утакмица је била на ивици регуларности јер противник је имао пет играча који су још активни играчи. Тако да смо ми извукли свој максимум јер нисмо имали могућности  да се носимо са млађим играчима. Утакмицу смо изгубили у последња три минута. Добро смо се спремили за овај турнир и Европско клупско првенство, сматрали смо да можемо поновити резултат из Рима. За нас ово сребро свакако сија златним сјајем, рекао је за наш портал Матијашевић, који је од наредних активности најавио учешће за 15 дана на турниру који организује ВК Бијела Ветерани.

За Јадран Ветеране су играли: Новак Јелић, Синиша Матијашевић, Бојан Суботић, Горан Крстоношић, Матео Андријашевић, Горан Медић, Дарко Мрдак, Миховић Мариновић, Слободан Славић, Зоран Сладовић, Ненад Франета, Стојан Симов, Дејан Чепрњић, Лука Радаљ и Иван Бацић.

1 COMMENT

  1. A ne pominjete da ste doveli i igrace iz Makarske i drugih klubova van HN, neke id njih niste ni naveli u ovom spusku igrača, poput Jurice i drugih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here