Спортистима снажна подршка Општине Херцег Нови – пријем за младе шампионе Шотокана

Поводом успјеха каратиста клуба Шотокан, освајача златне, сребрне и бронзане медаље на Балканском првенству, предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица, данас су приредили пријем за чланове клуба и тренере Дејана Бошковића и Марка Вашалића, селектора за категорију нада.

Дванаестогодишњи каратисти, одлични ученици ОШ „Дашо Павичић“, остварили су изузетан успјех – Божо Томашевић је у борбама до 37 кг освојио златну медаљу, за сребрну се изборио Бошко Матовић у борбама до 52 кг, а бронзаном се окитио Стефан Миљеновић у борбама до 42 кг.

Посебно је задовољство када међу суграђанима имамо младе шампионе који су остварили импозантан резултат на репрезентативном нивоу и у Херцег Нови донијели медаље, казао је предсједник Катић честитајући успјех.

„Општина ће наставити да подржава спорт у Херцег Новом, а међу њима и КК Шотокан јер препознајемо предан рад тренера и руководства, посвећеност у раду са дјецом, а то потврђују и резултати које остварујете. Као што је познато, Херцег Нови постаје град спорта, аплицирали смо за престижну титулу Европског града спорта која ће у будућности допринијети презентацији нашег града не само када је карате у питању, већ и сви остали спортови. Зато ће Општина Херцег Нови наставити да подржава спорт и клубове, а за остварене резултате уручивати адекватне награде и признања“, казао је предсједник Катић.

 На признањима и подршци захвалио је тренер Карате клуба Шотокан Дејан Бошковић.

„Наставићемо да радимо јаче и боље како бисмо остварили још значајније резултате. Надам се да ће успјех Шотокана одјекнути и у граду и у држави и да нас чека период напредовања и одличних резултата“ казао је тренер Бошковић.

Балканско првенство је озбиљно такмичење, а медаље младих шампиона потврда потенцијала који Херцег Нови има, казао је секретар Кисјелица.

 „Вјерујем да ће они наставити да тренирају, раде и боре се за нове медаље, а то је начин да проносе славу Херцег Новог. У нашем граду је чак 10 одсто грађанства спортски активно, у клубовима ради преко 3 000 чланова, зато се надам да ћемо у наредном периоду још више промовисати херцегновски спорт и имати више клубова као што је Шотокан који ће нас представљати у националним и међународним аренама“, казао је Кисјелица.

Представници клуба упознали су представнике локалне управе о условима у којима тренирају, текућим изазовима са којима се суочавају и подсјетили на низ резултата које су њихови чланови постигли у претходном периоду, као и плановима који слиједе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here