Шпанија боља од Црне Горе у Котору

У оквиру завршних припрема за Европско ватерполо првенство за играче рођене 2008  године и млађе, које ће се од 8. до 16. јула бити одржано у  Подгорици, синоћ у Котору репрезентација Шпаније  побиједила је Црну Гору 12:10 (4:4, 4:1, 2:5, 0:2).

У већем дијелу сусрета Шпанци су били бољи. У трећој четвртини изабраници Ненада Вуканића су заиграли боље и повели 10:9 али у последњој четвртини су испустили предност и поражени.

Стријелци  за Црну  Гору су били: Петар Брновић и Андреј  Дурутовић  по 2, Лука  Тодоровић, Ђорђе Копривица, Стефан Вранеш, Матија Франета, Данило Рогановић  и Томо Вичевић по гол. 

За Црну Гору су још играли: Андрија  Рајовић, Стефан Крута, Лука Савић, Дарко Домазетовић, Марко Милинић,  Данило Савовић и  Марко Пејовић.

-У овој утакмици која је била генералка за почетак првенства које креће у суботу противник се боље снашао и боље отворио утакмицу и повео 8:6. Потом смо изједначили на 9:9 и повели 10:9. У финишу  утакмице услиједио је поново тај лоши период  и изгубили смо 12:10. Остало је да изанализирамо нашу игру и игру репрезентације  Шпаније с обзиром на то да играмо са њима и у  групи на Европском првенству. Шпанци су интересантан противник  који играју слично својим старијим колегама који можда данас играју најбољи ватерполо на свијету. Вечерас имамо завшни трениг у Котору. Ујутру ћемо одредити 15 играча са којима од сутра настављамо припреме у Подгорици. У принципу само је једно мјесто упитно.

Први противник је у суботу у 21 сат Мађарска. Слиједи дан паузе па утакмице са Италијом  и Шпанијом. Све четири репрезентације иду даље с тим што ће се првак директно пласирати у четвртфинале. Укрштамо се са групом у којој се налазе Србија, Хрватска, Грчка и Турска. Овој младој селекција потребна је и подршка публике и очекујем да ће нас у Подгорици подржати у борби за што бољи пласман – рекао је за наш портал Ненад Вуканић. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here