Спајић: „Програм Европа сад 2“ биће у потпуности примјењен

Нови премијер, предсједник Покрета Европа сад Милојко Спајић, поручио је након сједнице Скупштине да је битно што је Влада изабрана и да одмах јутрос крећу са радом.

Нагласио је да новоизабрана Влада има јаку подршку која обезбјеђује стабилност и даје добру основу за изгласавање свих реформских закона.  Програм реформи „Европа сад 2“ биће, како је рекао,  примијењен у потпуности, онако како су најавили у кампањи за изборе и без иједног зареза разлике.

-Ту је умор али постоји елан и једва чекамо да направимо резултат за нашу земљу, казао је  Спајић.

Спајић је најавио  да ће одлука о одлагању пописа становништва бити донијета на данашњој сједници Владе, која ће бити одржана  у 13 сати.

-Нашли смо начин да сачувамо оних 700.000 еура, које је Монстат говорио да ћемо одлагањем потрошити. Самим тим што ће попис бити одложен за 30. новемвар, а не 1. децембар, можемо да искористимо постојеће пописнице, појаснио је.

Спајић је рекао да је један од главних „камена спотицања“ претходних влада била слаба сарадња са парламентом.

-Не можете побјећи од европских извјештаја који су немилосрдни. Четрдесет друга Влада је имала 55-60 одсто испуњеност наших обавеза на европском путу. И тада није функционисала та веза између парламента и Владе. Четрдесет трећа Влада је имала исти проблем функционисања, међутим имали смо Владу која је била потпуно дисфункционална, која је испунила осам до 10 одсто обавеза, што је скандалозно низак ниво, незабиљежен вјероватно у историји европских интеграција било које државе. Надамо се да ћемо отчепити европске интеграције, кренути убрзано и бити прва сљедећа чланица ЕУ, рекао је Спајић.

Влада че, како је рекао, бити ту за конструктивну сарадњу са опозицијом, али и да неће дозволити „иживљавање“.

-Овакво мучење које смо преживјели, неких 28 сати исцрпљивања, фанатичног, маратонског излагања, дефинитивно се више томе нећемо излагати у будућности. Кад год препознамо конструктивну намјеру, апсолутно желимо да радимо са опозицијом. Кад будемо препознали жељу за опструкцијом и иживљавањем, то нећемо дозволити, казао је Спајић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here