СПАЈИЋ: НОВЕ МЈЕРЕ ПОТРЕБНЕ АЛИ ИЗАЗВАЋЕ ГУБИТАК И ДО 50 МИЛИОНА ЕУРА

Ефекат на економију због нових мјера биће драстичан и очекују да ће бити изгубљено од 30 до 50 милиона еура током празничних дана, казао је Милојко Спајић, министар финансија и социјалног старања на данашњој конференцији за новинаре.

Он је објаснио да је донијета тешка одлука, која може имати велики утицај на привреднике који су инвестирали новац у припрему за Нову годину.

-То је сигурно велики притисак на њих, али је велики притисак и на здравство. Министарка је у жељи да заштити оне који су на првој линији одбране, предложила мјере које су много рестриктивније од усвојених. Дозволили смо да људи прославе и угоститељи ипак имају испуњење инвестиција, али морали смо да бринемо о здрављу грађана које је увијек на првом мјесту, истакао је Спајић.

Како је казао, губитак од 30 до 50 милиона еура је велики износ који погађа државу и јавне финансије.

-Изашли смо у сусрет здравственим радницима и донијели смо једну јако тешку одлуку, али по нама ипак потребну, казао је министар Спајић.

Он је објаснио да је Влада колективни орган те да појединачна мишљења нису важна.

-Одговорни људи треба да доносе тешке одлуке. Ово је добра одлука која је извагала све бенефите. Појединачно смо анализирали све и ове мјере су у корист цијеле државе. Ширење заразе је неминовно, то нам је свима јасно. Привреди и угоститељима је омогућено да на минималном нивоу прођу ове празнике, закључио је Спајић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here