Служби комуналне полиције Херцег Нови фале три полицајца

Како би обављала посао у пуном капацитету, Служба комуналне полиције дужна је да на сваких 5 хиљада становника ангажује по једног полицајца.

У Херцег Новом недостају три комунална полицајца, који су тренутно на обуци, казао је за РТХН начелник Службе Борислав Обрадовић.

Борислав Обрадовић, начелник Службе комуналне полиције

– Писао сам Министарству јавне управе, који су нам, због разуђености терена, Луштице, путних праваца  према Петијевићима, Дебелом бријегу и Кобили, велике територије града, али и зато што се током љетње сезоне повећава број људи у граду, одобрили још три полицајца – наводи он.

За ступање у радни однос, полицајци поред обуке, морају да задовоље одређене критеријуме.

– Како би  постали комунални полицајци, морају да имају једну годину радног искуства у одређеној квалификацији, односно четврти степен образовања и завршен семинар за комуналног полицајца. Након завршене обуке, слиједи полагање испита, па добијање сертификата. Тек након тога можемо да распишемо конкурс – објашњава Обрадовић.

Новогодишње празнике, који због повећаног броја гостију у граду, изискују појачане активности комуналне полиције, Служба ће дочекати спремна и са довољним бројем ангажованих полицајаца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here