Скупштина општине о преосталих 14 тачака дневног реда у сриједу, 31. јануара

Наставак 17. редовне сједнице локалног парламента, која је прекинута 28. децембра, биће одржан 31. јануара, одлучено је након данашњег колегијума предсједника Скупштине. Пред одборницима је још 14 тачака. Почетак је заказан за 10 сати.

Како је за РТХН казао предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, колегијум је, за разлику од другог дана засиједања на 17. редовној сједници, протекао у конструктивној атмосфери.

Иван Отовић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови

– Не могу и не желим да намећем своје, као ни мишљење своје политичке групације колегама одборницима, али желим да им поручим да увијек морамо имати на уму да смо ми коалиција, да заједно вршимо власт у граду, па и кад постоје мимоилажења, ти различити ставови се могу искомуницирати на одговарајући начин. Одборници треба да гласају по савјести и у складу са раније договореним принципима – наводи он.

Отовић подсјећа да је одборницима преостало још 14 тачака дневног реда.

– Ту су програми и планови рада предузећа чији је оснивач Општина, као и предлог Одлуке о повећању цијена предузећа Чистоћа и тачка која се тиче избора и именовања, ту се именују нови чланови бордова директора, бира се нови секретар Општинске изборне комисије и потпредсједник Скупштине – информисао је он.

Подсјећамо, 17. редовна сједница започета је 27. децембра прошле године, настављена дан касније, а затим прекинута након дуге и жучне расправе о предлогу одлуке о давању сагласности на одлуку о измјенама и допунама финансијског плана Туристичке организације Херцег Нови за 2023. годину, која је усвојена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here