Скупштина боћарског савеза: Нова правила у новој сезони

Илустрација

Ново првенство Црне Горе  у боћању када је Прва лига у питању  почеће са више измјењених правила, одлука је делегате синоћ одржане  Скупштине Боћарског савеза Црне Горе одржане у  Тивту.   Такмичења у највећем рангу  црногорског боћања биће прилагођена прописима која се спроводе  у Лиги шампиона. Биће двије  дисциплине мање,  умјесто 13 сада 11 дисциплина. Избачена је тројка и  два пара,  а додат круг са измјењеним правилом да ова дисциплина умјесто 8 има 4 руке и меч се временски скраћује за деведесет минута.

Такође по синоћњем предлогу који је усвојен  Куп такмичење од идуће године одржаваће се турнирски и трајаће два дана. Ова правила важе од априла 2024. године када стартује и првенство. Почетак новог шампионата је заказан за 13. Април, а интересантно је да ће првенство почети прије него се заврши прелазни рок  који почиње 1. јануара а завршава се 1 маја.

На синоћњем састанку донесена је одлука да се смањи број играча који немају црногорско држављанство и умјесто 3 колико је до сада имао право сваки клуб да региструје од нове сезоне за клубове из Црне Горе моћи ће да наступају два такмичара.

Што се тиче правилника за ниже рангове делегати на Скупштини нијесу још дефинисали. Предлог је да Другу лигу  као и Прву чини 6 клубова а остали би требало да су чланови  Треће лиге

Синоћном скупштином је руководио Мирко Божовић  који је представник боћарског клуба  “Маини”  из Будве, а да ли ће он обављати ову функцију или ће бити именовати нови предсједник  знаће се  29. децембра када је у Тивту заказана  изборна скупштина Боћарског савеза Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here